Jdi na obsah Jdi na menu

Musíme si pomáhat

20. 8. 2019

Ahoj lidi,

moc díky za vaše zprávy, za veškerá hezká slova, zároveň si cením toho, že dokážeme držet spolu. Nově vznikla instagramová stránka @soshranicari, která mimo mailu má sloužit jako SOS ve chvílích, kdy nemůžete na terapii, nepomáhaj léky, nepomáhaj věci, které běžně pomáhaj a nefunguje na pomoc ani žádná appka. Ta "instáč věcička" sjednotila lidi, takže když se mrknete na sledující a sledované, najdete tam x dalších lidí, který jsou tu proto, aby si vzájemně pomáhali - s některými už tu zkušenost mám já sama a je to skvělý. Klidně na svém instagramu můžete stránku i mail sdílet, nebo nemusíte, to už je jedno. I kdyby nás bylo jen pár desítek, bude to super úspěch! 

Zároveň nemůžu slíbit, že budu online pořád, nemůžu slíbit ani to, že vždycky odepíšu, protože chodím do práce a někdy mám stavy, kdy vám pomoct nedokážu, ale vynasnažím se udělat maximum pro to, abych odepsala každému, i když ne třeba hned, tak buďte trpěliví. Řekněte si třeba, že počkáte se sebedestruktivníma myšlenkama až na dobu, kdy vám odepíšu já nebo kdokoliv jiný, koho si třeba v již zmíněných sledujících a sledovaných najdete. Nevěřím tomu, že by vám alespoň někdo neodepsal. 

A další věc. Sebelitování je krásná věc, někdy to třeba udělat můžete, ale nemá smysl to dělat dennodenně, pak to nemá moc efekt. A poslední věc! Za mě je to tak, že já to chci zvládnout bez léků pouze s pomocí terapie a věcí, který mě z toho dokážou dostat. Už sem komunikovala se spoustou lidí, který to zavrhujou rovnou dopředu, protože si řeknou, že bez těch prášků prostě nebudou fungovat, taky jsem ty myšlenky už měla. Chce to hodně odhodlání, ale u mě to funguje, u jiných ale nemusí. Je potřeba jen najít něco, co vždycky zabírá, každej to má jinak! Ale hlavně, je každého právo, jakým způsobem si vybere to zdolat, tak nikoho o ničem nepřesvědčujte, vy sami víte, jak a co na vás působí!

Tak na ty dobrý dny!

Mějte se!